Engelse vruchtencake

Benodigdheden:

1 sinaasappel
200 gram abrikozen
3 eetlepels sinaasappellikeur
50 gram gehakte sukade
400 gram blanke rozijnen
150 gram boter
150 ml melk
3 eetlepels stroop
4 eetlepels honing
225 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel koekkruiden
2 eieren losgeklopt
1 busje poedersuiker

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 150°C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Wel de abrikozen in de likeur met het sinaasappelsap. Snijd ze daarna in stukken. Verwarm de abrikozen zachtjes met de sukade, rozijnen, boter, melk, sinaasappelrasp, stroop en honing. Laat de vruchtenmassa al roerend 5 minuten sudderen en daarna iets afkoelen. Meng bakmeel en koekkruiden en meng de eieren en het vruchtenmengsel erdoor. Schep het dikke beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad en bak de taart in het midden van de oven in circa 1,5 uur lichtbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Bestrooi de taart voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.(De taart is rijk gevuld en is, verpakt in folie in een afgesloten trommel, 2 weken houdbaar).