Eclairs au cafe
4 personen

Benodigdheden:

Voor de soezen:

50 gram boter
50 gram bloem
2 eieren

Voor de vulling

200 ml slagroom
2 eetlepels suiker

Voor het glazuur:

100 gram poedersuiker
2 theelepels oploskoffie

Zo maak je het klaar:

Breng in een steelpan 125 ml water met de boter en een snufje zout aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de bloem er in één keer al roerend aan toe. Blijf roeren tot een deegbal ontstaat en verwarm nog 1 minuut op een lage stand. Schep het deeg over in een kom en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren één voor één met een mixer door het deeg. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel door de massa is opgenomen.
Vul de spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit langwerpige soesjes met een beetje tussenruimte op de bakplaat. Bak de soesjes in de oven in ± 20 minuten goudbruin. Open de oven niet tijdens het bakken, anders zakken de soesjes in. Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Klop voor de vulling de slagroom stijf met de suiker en schep over in de spuitzak met gladde spuitmond. Steek met de spuitmond een klein gaatje in de eclairs en spuit de slagroom erin. Laat afgedekt opstijven in de koelkast.
Roer de poedersuiker met de koffiepoeder en 1 eetlepel water tot een vloeibaar glazuur. Giet het glazuur over de eclairs en laat opstijven