Eier kwarktaartjes

4 stuks 

Benodigdheden: 

150 gram bloem + extra om te bestuiven
1 eetlepel suiker
150 gram koude boter in klontjes
1 busje poedersuiker om te bestuiven

 

 

 

 

 

Voor de vulling: 

2 halve perziken op sap
100 gram volle kwark
1 eetlepel abrikozenjam
3 eieren losgeklopt

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

Mix de bloem met de suiker en een snufje zout in de keukenmachine. Voeg terwijl de machine draait de blokjes boter toe tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg 2-3 eetlepels ijskoud water toe om een samenhangend deeg te vormen. Neem het deeg uit de machine, kneed kort door en laat afgedekt minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200șC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 4 mm dik.

Steek of snijd 4 cirkels uit het deeg waarmee je de vormpjes geheel kunt bekleden. Druk de deeglapjes voorzichtig in de vormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Bak ± 5 minuten voor in de oven. Pureer intussen de perziken en klop deze puree door de kwark, samen met de jam en de eieren.

Neem de bodems uit de oven, giet het kwarkmengsel in de deegvormpjes en bak de taartjes in de oven in ± 20 minuten gaar.

Laat 10 minuten afkoelen. Bestuif met poedersuiker, garneer met munt en serveer lauwwarm.