Frambozen cupcakes

12 stuks

Benodigdheden:

10 digestive koekjes
50 gram boter
150 gram frambozen
75 gram suiker
2 eetlepels suiker voor de frambozenpuree
4 pakjes monchou
1 mespuntje zout
3 eieren op kamertemperatuur
12 papieren cakevormpjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en verdeel het mengsel over de vormpjes. Druk met je vingers aan tot en gladde bodem en zet ze weg in de koelkast.

Pureer de frambozen in de keukenmachine en voeg 2 eetlepels suiker toe. Klop met een mixer in een kom de mon chou los met de suiker en een beetje zout.

Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de mon chou. Klop de eiwitten stijf en spatel deze er luchtig door.

Schep op elke bodem 1 eetlepel frambozenpuree en verdeel de mon chou erover. Schep hierop met een theelepel weer 3 druppels frambozenpuree en draai hiervan rode krullen met een satéprikker. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar.Laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koelkast. Serveer de muffins koud.