|
Glazuur voor koekjes
Benodigdheden:
Wit glazuur
300 |
gram poedersuiker |
5 |
eetlepels losgeklopt eiwit |
Geel
300 |
gram poedersuiker |
1 |
theelpel custardpoeder bij het witte glazuur |
Roze/rood
300 |
gram poedersuiker |
1 |
scheut rode bessensap of rode limonadesiroop |
Lila/roze
300 |
gram poedersuiker |
1 |
scheut bietensap of kookwater van bieten |
Groen
300 |
gram poedersuiker |
1 |
scheut spinaziepuree |
Bruin
300 |
gram poedersuiker |
1 |
theelepel cacao |
Beige
300 |
gram poedersuiker |
1 |
eetlepel koude koffie |
Oranje
300 |
gram poedersuiker |
1 |
eetlepel rasp van sinaasappelschil of oranje limonade |
Zo maak je het:
Maak van de poedersuiker en het losgeroerde eiwit een dik, maar nog roerbaar wit glazuur. Verdun het glazuur, indien nodig met een beetje koud water. Dit glazuur is geschikt om vlakken mee op te vullen. dit gaat het makkelijkst met een schoon kwastje.
|