Geglazuurde sinaasappelcake

8 personen

Benodigdheden:

50 gram blanke amandelen licht geroosterd
200 gram lichte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 navelsinaasappel schoongeboend
125 gram zachte boter
2 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel

Voor het glazuur:

150 gram poedersuiker
2 eetlepels verse sinaasappelsap of likeur
1 rasp van 1 sinaasappel

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de amandelen met de suiker, vanillesuiker en een flinke snuf zout fijn in een keukenmachine. Snijd de sinaasappel met schil in vieren en verwijder de pitjes. Voeg de sinaasappelkwarten toe aan de amandelen en maal helemaal fijn. Voeg de boter toe en mix erdoor. Doe al kloppend de eieren erbij en als laatste het bakmeel tot alles goed en luchtig is vermengd. Schep het cakebeslag in de cakevorm. Schud zacht met de vorm om grote luchtbellen te voorkomen en bak de cake in de oven in ± 50 minuten gaar (controleer met een prikker in het midden van de vorm). Laat afkoelen en haal uit de vorm. Zet de cake op een rooster of schaal. Roer de poedersuiker los met het sinaasappelsap (of de likeur) tot een vloeibaar, glad glazuur. Giet het glazuur over de cake en laat uitharden. Bestrooi met de sinaasappelzest.