Hazelnootbrokken
Benodigdheden:
100 |
gram blanke hazelnoten |
100 |
gram rietsuiker |
150 |
gram bloem |
1 |
mespuntje zout |
75 |
gram boter |
1 |
ei |
1 |
theelepel citroenrasp |
Zo maak je het klaar:
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Meng de rietsuiker met bloem, bakpoeder, zout, boter en ei met de hand tot een smeuïg deeg. Kneed op het laatste moment de citroenrasp en de hazelnoten erdoor en vorm een rol van het deeg. Verpak de rol in plasticfolie en laat een uurtje in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een dikke plak en snij deze in vierkante stukken. Leg ze op een bakplaat en bekleed ze met bakpapier en bak ze in ± 20 minuten goudbruin. Neem het bakpapier van de koeken van de bakplaat en laat de koeken afkoelen tot ze stevig zijn.
|