|
Havermoutkoeken
4 personen
Benodigdheden:
100 |
gram zelfrijzend bakmeel |
150 |
gram havermout |
100 |
gram vloeibare boter |
1 |
theelepel kaneel |
200 |
gram vloeibare honing |
1 |
snufje zout |
100 |
gram walnoten |
50 |
gram blanke rozijnen |
1 |
potje poedersuiker |
Zo maak je het klaar:
Meng het meel met de havermout, bakproduct, kaneel, honing en zout tot een soepel, kleverig deeg. Kneed de noten en de rozijnen erdoor en vorm er een dikke rol van. Verpak de rol in plastic folie en laat dit een uurtje in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de rol in dikke plakken en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koeken in ± 15 minuten goudbruin. Neem het bakpapier met de koeken van de bakplaat en laat het geheel afkoelen.
Bestrooi ze eventueel met poedersuiker.
|