Hollandse appel abrikozentaart

6 personen

Benodigdheden: 

200 gram gedroogde abrikozen
4 eetlepels sinaasappellikeur
200 gram bloem
100 gram witte basterdsuiker
150 gram boter in klontjes
2 eieren losgeklopt
1 mespuntje zout

Voor de vulling:

750 gram appels geschild (goudrenet) in stukjes
75 gram suiker
1 theelepel kaneelpoeder
75 gram walnoten grof gehakt

 Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in de (warme) likeur en snijd ze daarna in stukjes. Meng de bloem, basterdsuiker, boter, 1 eetlepel losgeklopt ei en zout en kneed dit tot een soepel deeg. Houd 1/4 deel van het deeg apart en rol de rest uit tot een cirkel van circa 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Meng de ingrediënten voor de vulling met de abrikozen en schep deze op de deegbodem. Rol het deeg dat over is tot een dunne lap uit en snijd deze in lange repen van 1 cm breed. Leg ze in een ruitpatroon op de vulling. Bestrijk het deeg en de randen met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar en goudbruin.