|
Haagse bluf koekjes
8 stuks
Benodigdheden:
2 |
eiwitten |
4 |
eetlepels bessensap |
2 |
theelepels bietensap |
150 |
gram witte basterdsuiker |
150 |
gram rode bessen of bosvruchten |
100 |
gram geleisuiker |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 140ºC.
Klop de eieren met het bessensap, bietensap en een mespunt zout schuimig in een vetvrije kom.
Klop met een mixer lepel voor lepel de suiker erdoor en klop nog ± 5 minuten tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
Schep het mengsel in de spuitzak en spuit er op de bakplaat 16 roosjes of ronde koekjes van. Bak de meringues 30-40 minuten in de oven.
Schep intussen de bessen om met de geleisuiker en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten koken zonder te roeren.
Schep in een schaaltje en laat de gelei goed afkoelen en opstijven.
Bestrijk de helft van de meringues met de bessengelei en plak de andere meringues erop.
Lekker bij de thee, of als toetje met wat crème fraîche.
|