|
Jamkoekjes
32 stuks
Benodigdheden:
450 |
gram bloem en extra om het werkblad te bestuiven |
250 |
gram ongezouten roomboter in kleine blokjes |
200 |
gram suiker |
2 |
eieren |
300 |
gram jam naar keuze |
1 |
busje poedersuiker |
Zo maak je het klaar:
Kneed met de mixer een soepel deeg van de bloem, boter, suiker, eieren en een snufje zout.
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een lap van 2-3 mm dik. Steek met de koeksteker zo’n 32 rondjes uit het deeg. Snijd uit de helft van de deegcirkels met een mesje een kroontje.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 8 minuten gaar. Leg ze op een rooster.
Schep op de koekjes zonder gat een beetje jam. Druk er een koekje met een kroontje op. Bestuif ze met poedersuiker.
|