Kwarktaart met bosvruchten

± 24 cm
 
Benodigdheden:
 

200
gram lange vingers
100 gram boter
1 blikje frambozen/bramen op lichte siroop
1 pak mix voor kwarktaart
3/8 deciliter slagroom
450 gram ranse magere kwark
1 zakje vanille suiker
1 blikje vlaaivulling
50 gram ongezouten gepelde pistache noten
3 deciliter water

Zo maak je het klaar:

Verkruimel boven een kom de lange vingers. Smelt de boter en roer de gesmolten boter door de koekkruimels. Schep het in een springvorm. Dek de hele bodem en druk het goed aan. Zet het 15 minuten in de koelkast. Laat de vruchten uitlekken. In een andere kom klop je ¼ liter slagroom zonder suiker stijf. In een andere kom doe je de mix voor kwarktaart en 3 dl water. Dit klopt je met een mixer in 5 minuten tot een luchtig mengsel. Laat het in de koelkast ± 3 uur opstijven. Schep het in een spuitzak. Als de kwark stijf is schep je de vlaaivulling erboven op. Versier de taart met toefjes slagroom en de pistachenoten.