Kaneeltulband met kandijsuiker en stukjes appel
8 personen

Benodigdheden:

125 gram zachte boter
125 gram zachte basterdsuiker
3 eieren
1 theelepeltje citroenrasp
125 gram gezeefde bloem
1 eetlepel backin
2 theelepeltjes kaneelpoeder
100 gram kandijsuiker
1 snufje zout
2 appels
1 scheutje citroensap

Zo maak je het klaar:

Klop de boter met basterdsuiker luchtig en schuimig. Klop de eieren stuk voor stuk door de botermassa, totdat ze in het geheel zijn opgenomen.Voeg nu het citroenrasp, het kaneelpoeder, het zout en de kandijsuiker er aan toe snijd de appel in kleine bokjes en besprenkel ze met wat citroensap Bestrooi de stukjes appel met wat bloem, zodanig dat ze aan alle kanten zijn omgeven met bloem. Schep ze in een zeef en verwijder de overige bloem. Meng eerst de overige bloem met de Backin door de massa en dan pas de appelstukjes. Schep deze massa in een beboterde en met bloem bestoven tulbandvorm. Plaat de vorm in een voorverwarmde oven op 165°C. en bak de tulband goudbruin en tot hij gaar is in ± 45 minuten. Laat de tulband enigszins afkoelen en keer hem dan om op een rooster, zo laat je hem verder afkoelen.