Kruidkoek met appel en kaneelcrème

6 personen 

Benodigdheden: 

125 gram boter
125 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eieren
eetlepel koekkruiden of speculaaskruiden
1 mespuntje zout
125 gram zelfrijzend bakmeel
3 appels
400 ml appelsap
200 gram mascarpone
2 theelepels kaneelpoeder
1 springvorm Ø 20 cm

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven op 170°C. Klop de boter met de eieren romig (3 minuten). Meng basterdsuiker, koekkruiden en zout door het mengsel. Voeg tijdens het kloppen zelfrijzend bakmeel toe. Vul de vorm met het beslag, bak de koek iets onder het midden van de oven in± 1 uur gaar, daarna laten afkoelen. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Verwarm het appelsap en kook hierin de schijfjes 3 minuten. Laat ze uitlekken, vang het sap op en laat dit afkoelen. Meng de mascarpone met 50 ml appelsap en 1 theelepel kaneelpoeder. Haal de koek uit de vorm. Strijk de kaneelcrème over de koek en leg hierop de appelschijfjes. Maak af met de rest van het kaneel.