|
Kersencakejes
12 stuks
Benodigdheden:
1 |
bakje amandelschaafsel |
125 |
gram boter op kamertemperatuur |
125 |
gram poedersuiker + iets extra om te bestrooien |
3 |
eieren |
125 |
zelfrijzend bakmeel |
250 |
gram kersen |
100 |
gram kersenjam |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin en maal het in de keukenmachine fijn. Voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot het bakmeel toe. Halveer de kersen met een scherp mesje. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Schep in elk cakeje een kleine tl jam en druk de kersen in het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Lekker met geklopte slagroom.
|