Kersencakejes

12 stuks
 
Benodigdheden: 

1 bakje amandelschaafsel
125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker + iets extra om te bestrooien
3 eieren
125 zelfrijzend bakmeel
250 gram kersen
100 gram kersenjam

 
Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin en maal het in de keukenmachine fijn. Voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot het bakmeel toe. Halveer de kersen met een scherp mesje. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Schep in elk cakeje een kleine tl jam en druk de kersen in het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Lekker met geklopte slagroom.