Kaneelcake

6-8 personen 

Benodigdheden:

1 eetlepel bloem om te bestuiven
200 gram boter
15 ml vloeibare suikervervanger
4 eieren
1 theelepel geraspte citroenschil
1 snufje zout
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels kaneelpoeder

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de cakevorm in en bestuif hem met bloem. Roer de boter met vloeibare suikervervanger zacht. Klop dit tot een romige crème. Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een schone garde stijf. Meng de dooiers met de citroenrasp door de boter en klop dit tot een luchtige massa. Spatel hier de eiwitten voorzichtig door. Zeef het bakmeel en de kaneelpoeder boven het beslag en schep ook dit er voorzichtig door.

Vul de cakevorm met het beslag. Bak de cake in circa 50 minuten lichtbruin en gaar.