Kaneeltaart met appel en pecannoten

6 personen
 
Benodigdheden:

125 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
2 theelepels kaneelpoeder
2 eieren
150 ml zure room
175 gram zelfrijzend bakmeel

 
Voor de vulling:

3 eetlepels bloem
3 eetlepels bruine basterdsuiker
3 eetlepels gehakte pecannoten
1 theelepel koek of speculaaskruiden
2 appels geschild in dunne plakjes of blokjes
2 eetlepels honing

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter, suiker en kaneelpoeder met de mixer romig. Mix de eieren er één voor één door. Spatel de zure room en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de vorm. Meng voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en koekkruiden door elkaar. Schud om met de appels en verdeel deze vulling over het beslag in de vorm. Bak de taart 50-60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het beslag gaar is. Besprenkel de taart met honing en serveer warm of koud.