Opgerolde koek
 
Benodigdheden:
 

5 eieren
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespuntje zout
75 gram bloem
25 gram maïzena
½ potje jam
1 potje poedersuiker

Zo maak je het klaar:

Besmeer een bakblik met boter. Bedek de bodem met vetvrij papier en beboter dit eveneens. Roer de dooiers met suiker, vanillesuiker en zout schuimig. Zeef de bloem en maïzena. Roer deze door het eierdooier massa. (Is het mengsel te stijf voeg dan 1 lepel water toe). Klop de eiwitten stijf. Doe de eierdooiermengsel op het stijf geslagen eiwit. Schep alles luchtig door elkaar. Doe de massa meteen over op het bakblik en plaat dit in de onderste helft van een voorverwarmde oven op 200°C. Bak de koek in ± 10 minuten lichtbruin en gaar. Haal het papier er in repen af. Besmeer deze kant met de warm gemaakte jam. Rol de koek zo vlug mogelijk op omdat ze anders breekt. Snijd de koek na bekoeling bij.