Opgerolde chocolade cake met kersen

6 personen

Benodigdheden:

3 eierdooiers
175 gram poedersuiker
1 eetlepel boter
4 eiwitten
50 gram cacao
15 gram aardappelzetmeel
3 eetlepels kersenjam
½ liter slagroom
2 eetlepels kirschwasser
250 gram donkere kersen op sap
60 gram pure chocoladestukjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooiers met de helft van de poedersuiker tot het mengsel lintvormig wordt. Klop de eiwitten halfstijf en voeg geleidelijk de overige poedersuiker toe. Klop de eiwitten nu zeer stijf. Spatel et een houten lepel, van de eiwitten door het eidooiermengsel en meng het goed door elkaar. Laat het overige eiwit in de massa glijden en spatel deze rustig door de massa. Meng nu de cacao en het aardappelzetmeel en zeef dit over de massa. Meng alles goed door elkaar en strijk het uit op een ovenplateau bedekt met bakpapier tot een rechthoek van ± 25 x 30 cm met een dikte van 1½ cm. Bak nu in ± 10 minuten af in de oven. Het deeg, als het gaar is, moet enigszins terugveren als je er met je vinger indrukt. Bedekt het deeg, als het uit de oven komt direct met een schone theedoek. Keer het nu direct om op een rooster met d theedoek naar onderen Verwijder nu het vetvrij papier en bestrijk de cakeplak met de kersenjam. Als het afgekoeld is, besprenkelen met kirschwasser en bestrijken met de stijfgeklopte slagroom. Maak ondertussen de reep chocolade fijn tot stukjes (60 gram0 Verdeel op de cake de uitgelekte kersen en de pure chocoladestukjes. Rol n met behulp van de theedoek het deeg op als een boomstam, Laat deze rol ± 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd er nu diagonale plakken van en bestrooi met wat poedersuiker.