Parijse mini koekjes
 
Benodigdheden:

125 gram boter
125 gram basterdsuiker
1 ei
¼ theelepel bakpoeder
250 gram bloem (gezeefd)
eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel koffielikeur
1 eetlepel Ameretto
1 eiwit losgeklopt

Zo maak je het klaar:

 
Boter en suiker schuimig roeren. Ei erdoor roeren. Bakpoeder en bloem mengen en door botermengsel kneden. Deeg in tweeën verdelen. Een deel vermengen met cacao en koffielikeur en andere deel met Ameretto. Delen in plastic folie rollen en ± 1 uur in de koelkast laten opstijven.
Beide degen uitrollen tot lap van 2 cm dik en 20 x 20 cm groot. Blanke deel lap dun bestrijken met losgeklopt eiwit.
Cacao deeglap voorzichtig op blanke deeglap leggen en met de deegrol voorzichtig  aanduwen.
Deegranden recht snijden en deeg voorzichtig uitrollen. Deegrol in plastic folie oprollen en 1 uur laten rusten.

Oven voorverwarmen op 190°C. Deegrol in plakjes van  ½ cm snijden en op pakplaat leggen. Koekjes in het midden van de oven in ± 10 minuten bakken. Koekjes op een rooster leggen en af laten koelen.