Perencake

8 personen

Benodigdheden:

3 grote peren
1 theelepel citroensap
200 gram boeren cakemeel
200 gram suiker
200 gram boter
4 eieren
1 cakeblik van 28 cm

Zo maak je het klaar:

Voor het maken van het cakebeslag volg de aanwijzing op de verpakking. Schil de peren, verwijder het klokhuis, snijd de peren in blokjes en besprenkel ze met het citroensap om verkleuren te voorkomen. Als u het beslag helemaal klaar heeft, bestrooi ze dan met de peerblokjes met wat bloem zodat ze rondom met bloem bedekt zijn. Giet ze in een zeef en schud het te veel aan bloem af. Meng de blokjes nu voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in een beboerde en bebloemde cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake nu in een voorverwarmde oven op 160°C. goudbruin en gaar in ± 60 minuten. de cake is gaar als u met een houten prikker in het midden van de cake prikt en deze er weer schoon uitkomt. Als de cake uit de oven komt, even laten staan en pas dan omkeren op een rooster en later afkoelen.