Roomsoezen

10 stuks  

Benodigdheden:

150
gram bloem
1 mespuntje zout
100 gram vloeibare boter
1 ei
4 eiwitten
½ dl slagroom
20 gram kristalsuiker

Zo maak je het klaar:

 
Verwarm de oven voor op 175°C. Zeef de bloem en een snufje zout boven een kom. Laat de boter voorzichtig smelten in een steelpan. Voeg de gezeefde bloem toe en roer alles goed door elkaar tot het deeg gedroogd is.
Doe het deeg in een kom en laat het iets afkoelen. Klop het ei los. Klop met de mixer een voor een de 3 eiwitten door het deeg en als laatste het losgeklopte ei. Het deeg moet in stukken van de garde vallen. Doe het deeg met twee theelepels over op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in ± 15 minuten goudbruin en gaar. (de soezen zijn gaar als ze licht aanvoelen). Laat de soezen afkoelen op een rooster, klop de slagroom eventueel met suiker Vuil de afgekoelde soezen nu met slagroom.