Scones

15 stuks
 
Benodigdheden:

500

gram zelfrijzend bakmeel
125 gram vloeibare boter
15 gram bakpoeder
50 gram witte basterdsuiker
1 snufje zout
2 eieren
1 dl melk

Zo maak je het klaar:

 
Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef het bakmeel boven een beslagkom en roer er de bakpoeder, zout en suiker door. Roer er daarna de vloeibare boter door en roer het door elkaar tot het deeg een kruimelig deeg vormt. Klop de eieren los en voeg ze samen met de melk toe.
Kneed alles tot het zacht en elastisch is. Druk het deeg op een met bloem bestoven aanrecht of werkvlak uit tot een plak van ± 1 cm.
Steek met een glas rondjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het restant opnieuw uit en steek der rondjes uit tot alles op is. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer de scones warm of koud met jam bij de thee.