Speculaascantuccini

4 personen
 
Benodigdheden:
 

200 gram lichte basterdsuiker
2 eieren
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
1 mespuntje zout
100 gram blank amandelen
50 gram gekonfijte vruchtjes
1 eierdooier losgeklopt met 2 eetlepels melk

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de suiker met de eieren dik en romig. Zeef de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout erboven en klop alles tot een kleverig deeg. Roer de fijngehakte amandelen erdoor en de vruchtjes en verdeel het deeg in twee gedeelten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het deeg met een losgeklopte dooier en bestrooi het met wat basterdsuiker. Bak de koeken in ± 30 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. Temper de oven naar 130°C. Snij de koeken in gelijke plakken van ± 1 cm dik en leg deze weer op de bakplaat. Bak de koeken nog eens ± 20 minuten tot ze hard en bruin zijn. Laat de koeken afkoelen.