Speculaasbrokken
 
Benodigdheden:
 

250 gram zelfrijzend bakmeel
125  gram bruine basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
175 gram roomboter
1 mespuntje zout
50 gram blanke gehalveerde amandelen

 Zo maak je het klaar:
 
Het deeg kan 3 dagen van te voren klaargemaakt worden.
Doe in een kom bakmeel, suiker, zout en de speculaaskruiden en meng dit goed. Voeg de boter toe, meng dit met je handen tot een soepel deeg.en maak er een bal van. Wikkel er huishoudfolie omheen en laat het deeg 2 tot 3 dagen in de koelkast liggen. Hoe langer het rust hoe lekkerder het wordt.
Verwarm voor het bakken van de speculaas de oven voor op 175°C. Haal de bakplaat uit de oven en leg er het bakpapier op. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol hierop een deegbal uit in een grote rechthoek van ± 1 cm dik. Leg het deeg op de bakplaat en druk de amandelen erin. Bak de speculaas in ± 25 minuten bruin en gaar. Haal de speculaas uit de oven en laat het goed afkoelen. Breek het dan in brokken.