Tompoezen

4 personen
 
Benodigdheden:

6 plakjes bladerdeeg
250 gram aardbeien
125 ml slagroom
3 theelepels suiker
½ liter vanille ijs
1 bus poedersuiker

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175°C of gasovenstand 2-3. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpaper. Snij de ontdooide bladerdeeg doormidden en schuif ze een stukje van elkaar. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het deeg in 12 minuten tot lichtbruin.
Doe ondertussen de slagroom met de suiker in een kom en klop het met een mixer stijf. Spoel de aardbeien af onder de kraan. Dep de aardbeien af met een stukje keukenpapier, en snij het kroontje eraf. Snij de aardbeien vervolgens in plakjes.
Haal de bakplaat uit de oven. Zet ontbijtbord op het aanrecht en bouw de sandwiches op. Eerst een bladerdeegkoekje, dan 2 bolletjes ijs. Een paar aardbeitjes erbij, dan weer een koekje.

Dan een klodder slagroom met aardbeien en tot slot weer een koekje met een klein beetje slagroom.