|
Utrechtse spritsen
16 stuks
Benodigdheden:
150 |
gram zachte roomboter |
115 |
gram fijne kristalsuiker |
200 |
gram bloem |
2 |
theelepels geraspte citroenschil |
1 |
ei losgeklopt |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop in een kom de zachte boter en suiker met de handmixer tot een luchtige en bleke crème.
Schep de bloem met een flinke snuf zout en de citroenrasp erdoor.
Klop een ei los en voeg de helft van het ei toe.
Kneed alles tot een samenhangend zacht deeg.
Voeg als het deeg te zacht is nog een beetje bloem toe, want de spritsen mogen tijdens het bakken niet uitlopen.
Is het deeg erg stug, voeg dan nog wat van het ei toe.
Doe het deeg in de spuitzak.
Draai deze goed dicht en spuit op de bakplaat zigzaggend een lange reep deeg van 4-6 cm breed.
Spuit, als dat kan, nog zo’n zelfde reep deeg op de bakplaat.
Zorg voor voldoende afstand.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de spritsen in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de koekrepen direct uit de oven in koekjes van vijf cm breed en laat ze op een rooster afkoelen.
|