Vlaggentaart
 
Benodigdheden:

150 gram boter
150 gram suiker
1 mespuntje zout
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram aalbessen
250 gram blauwe bessen
6 eetlepels abrikozen jam
¼ liter slagroom
1 zakje krokant
1 zakje taartgelei

Zo maak je het klaar:

 
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vorm met een op maat geknipt velletje bakpapier. Klop de boter met de suiker en het zout met de mixer tot een zeer luchtig mengsel is. Klop een voor een de eieren erdoor. Spatel er het zelfrijzend bakmeel door. Schep het beslag in de over en bak de bodem in de voorverwarmde oven in ± 20-30 minuten gaar en goudbruin. Stort op een rooster. Verwijder het bakpapier en laat het afkoelen.
Was de afgehaalde bessen, houd beide kleuren apart en laat ze goed uitlekken. Bestrijk de taartbodem met jam. Klop de slagroom stijf met de suiker. Bestrijk de rand van de taart mee een dun laagje slagroom en druk er het krokant tegen. Schep de resterende slagroom in een spuitzak met een gekarteld mondje. Spuit op de middelste baan van de vlag de slagroomrozetten. Verdeel de rode bessen voer de bovensta aan en de blauwe bessen over de onderste baan. Bestrijk de rode en blauw bessen met de taartgelei die word gemaakt volgens de aanwijzingen op het pakje.