|
Vruchtenplaatkoek
Benodigdheden:
1 |
pot perziken (800 gram) |
250 |
gram boter |
250 |
gram suiker |
2 |
zakjes vanillesuiker |
1 |
mespuntje zout |
4 |
eieren |
350 |
gram zelfrijzend bakmeel |
250 |
gram frambozen |
250 |
gram aardbeien |
500 |
gram rode bessen |
½ |
liter slagroom |
2 |
eetlepels suiker |
1 |
zakje slagroomversteviger |
1 |
potje frambozenjam |
½ |
citroen uitgeperst. |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier en zorg voor een openstaand randje van ± 4 cm rondom. Laat de perziken uitlekken en vang het sap op. Snij de perziken in plakjes. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en zout tot een luchtig mengsel. Klop er eerst een voor een de eieren en daarna ± 1 dl perziksap door. Spatel er het gezeefde bakmeel door. Verdun het beslag zonodig met een extra beetje perzikensap. Schept het beslag op de voorbereide bakplaat en strik het met een spatel glad. Verdeel er in een gelijk matig patroon de perzikschijfjes over. Bak de koek in ± 30 minuten gaar en bruin en laat hem afkoelen.
Maak de gewassen frambozen, aardbeien en bessen schoon en snijd grote aardbeien in tweeën. Klop de slagroom stijf met de suiker en de slagroom versteviger en verdeel de slagroom gelijkmatig over de koek. Garneer met de frambozen, aardbeien en de bessen, verwarm de jam met het citroen en een scheutje water. Roer de jam door een fijne zeef en bestrijk er de vruchten op de plaatkoek mee. Snijd de koek in de lengte en in de breedte in vieren zodat je 16 stukken krijgt.
|