Vruchtentaartjes
 
Benodigdheden:

6 plakjes bladerdeeg
2 blaadjes gelatine
1/8 liter slagroom
2 eetlepels suiker
1 borrelglas Ameretto
3 eetlepels frambozenjam
250 gram frambozen

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vouw ze diagonaal dubbel en snijd ze 1 cm van de hoek in. Vouw ze open en leg ze op de met bakpapier bekleden bakplaat. Vouw de punten die helemaal zijn gesneden naar de tegenoverliggende hoeken, zodat er bakjes ontstaan. Zet de bakjes ± 15 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en snijd de bodems langs de randen los. Week intussen de gelatine in koud water. Klop de slagroom met de suiker en de Ameretto stijf en klop er de opgeloste gelatine door. Verhit de frambozenjam met een scheutje water. Bestrijk de bodem en de randen van de bladerdeegbakjes met een deel van de jam. Vul de bakjes met de slagroom en garneer met de frambozen. Bedruppel de frambozen met de resterende jam.