Vruchtenvlaai
 
Benodigdheden:

200 gram bloem
1 mespuntje zout
½ zakje gistkorrels
2 eetlepels suiker
1 deciliter melk
40 gram boter
1 zakje gedroogde peulvruchten

Voor de vulling:

3 deciliter melk
1 eetlepel suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eierdooiers
25 gram custardpoeder
1 scheutje melk

Voor de afwerking:

750 gram vruchten naar keuze
¾ deciliter sinaasappel
3 theelepels blanke geleipoeder

Zo maak je het klaar:

Zeef de bloem met het zout in een kom. Los de gistkorrels en de suiker op de melk als aangegeven is op de verpakking. Kneed de bloem met het gistmeel en de boter tot een glad en elastisch deel en laat het afgedekte deeg op een warme plaats en laat het
30 minuten rusten.
Maak intussen de gele vla voor de vulling. Breng intussen de melk met de suiker en vanillesuiker aan de kook. Roer de eierdooiers los met de custard en een scheutje koude melk. Roer de kokende melk door het dooiermengsel, giet terug in de pan en laat de vla binden. Laat  af en toe roerend afkoelen.
Verwarm de oven op 200°C., bekleed de met boter ingevette vorm met het uitgerolde deeg en snijd de rand bij. Prik de bodem met een vorm in en beleg met een velletje aluminiumfolie. Schep er de droge bonen in en schuif de vorm 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de bonen en de folie en laat nogmaals 10 minuten bakken. Neem de vlaaibodem uit de vorm en laat het afkoelen. De gele vulling kan er nu in worden geschept en de vruchten er worden opgelegd.