Vruchtengebakjes

10 stuks

Benodigdheden:

1 pakje bladerdeeg
1 ei losgeklopt
250 ml slagroom
30 gram suiker
2 eetlepels vruchtenjam
250 gram gemengd fruit

Zo maak je het klaar:

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm deze voor op 210°C hete luchtoven (225°C elektrische oven). 

Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met boter.

Snijd van de deegplakjes van alle randen 1 cm af.

Bestrijk de randen met ei, maak van de afgesneden deegreepjes een opstaande rand en druk deze licht vast.

Snijd de hoeken bij en bestrijk de openstaande randjes met ei. Prik de bodem i met een vork en leg d bakjes op de bakplaat.

Bak de bladerdeegbakjes in ± 20 minuten gaar en goud bruin.

Klop de slagroom met de suiker en de vruchtenjam stijf.

verdeel de slagroom over de afgekoelde bladerdeegbakjes.

Snijd het fruit eventueel in kleine plakjes. Verdeel het fruit over de deegbakjes.