Zandkoekjes (1)

20 stuks

Benodigdheden:

200 gram bloem
100 gram witte basterdsuiker
150 gram boter
1 eierdooier

Zo maak je het klaar:

Zeef de bloem en de suiker boven een kom. Boter met behulp van twee messen door het bloemmengsel snijden, tot boterstukjes zo groot zijn als erwten. Eventueel dooier toevoegen. Als deeg plakkerig wordt geen extra bloem toevoegen, maar even terug zetten in de koelkast.
Deegbal in plasticfolie verpakken en 30 minuten in de koelkast laten opstijven. Oven voorverwarmen op 175°C. Bakplaat in vetten of bekleden met bakpapier.

Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven. Met uitsteekvormpjes figuurtjes uitsteken. Koekjes op enige afstand van elkaar op bakplaat leggen. Koekjes in het midden van de oven in ± 20 minuten lichtbruin en gaarbakken. Koekjes van bakplaat nemen als ze nog warm zijn. Vlak neerleggen en af laten koelen.