Andijvie rolletjes met rookworst

4 personen

Benodigdheden:

700 gram andijvie
1 rookworst
4 plakken kaas
4 eetlepels paneermeel of beschuit kruim
80 gram boter
2 eetlepels sladressing
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
750 gram geschilde aardappelen

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen tot 175°C. Andijvie goed wassen. Grote bladeren loshalen en deze 10 minuten laten koken in water met wat zout. Unox rookworst in 4 stukken snijden en ieder stuk in een kaasplak rollen. Vervolgens de uitgelegde andijviebladeren om de rookworst en  kaas stukken rollen tot mooie pakketjes. Ovenschaal met 10 gram boter invetten, rolletjes erin leggen. Bestrooien met paneermeel en 10 minuten afgedekt stoven, daarna nog 1 minuut in een open schaal laten bruinen. Ondertussen de rest van de andijvieblaadjes fijn snijden en met de sladressing tot salade maken. De aardappel en de rest van de boter bruin bakken en er apart bij serveren.