Asperges met ham, ei en hollandaisesaus

6 personen

Benodigdheden:

2 kilo asperges
1 klontje boter
6 eieren
6 aardappelen
6 plakken gekookte ham
6 eierdooiers
200 ml witte wijn azijn
150 gram gesmolten boter
1 mespuntje zout

Zo maak je het klaar:

Was de asperges. Maak deze schoon met een dunschiller. Snij aan de onderkant ± 1 cm af. Kook de asperges in ± 10 minuten gaar.. Voeg aan het water een klontje boter en wat zout toe. Als de asperges klaar zijn, haal de asperges uit de pan, maar bewaar het vocht.

Schil de aardappelen en kook deze in ± 8 minuten gaar. Doe dit ook met de eieren.

Klop de eierdooiers goed los en voeg de witte wijn azijn toe. Zet de pan op een laag vuur en klop dit mengsel tot een saus. Haal de pan van het vuur en schenk er al roerend de gesmolten boter bij. Goed door blijven roeren totdat er een luchtige maar gebonden saus ontstaat.

Leg op ieder bord een paar asperges. Doe daarover de plak ham, leg hiernaast twee halve eitjes en de aardappel en schenk er wat saus over.