Asperges met rauwe ham, ei en aardappelen

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

500 gram witte asperges geschild
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
500 gram aardappelen
4 eieren
2 eetlepels truffelolie of gesmolten boter
1 eetlepel bieslook gesnipperd
150 gram dun gesneden rauwe ham

Zo maak je het klaar:

Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af. Zet de asperges rechtop met de kopjes naar boven in een smalle hoge pan en giet er water op tot aan de kopjes. Voeg wat zout toe.

Was de aardappelen goed en snijd ze in gelijke stukken. Zet ze op in ruim water met zout en kook ze gaar in ± 20 minuten en giet ze af. Kook tegelijkertijd de asperges in ± 20 minuten beetgaar. Kook de eieren in 5 minuten gaar. Neem de asperges voorzichtig uit het kookvocht en leg ze op een schaal. Pel de eieren. Doe de aardappelen over in een schaal en besprenkel ze met truffelolie of gesmolten boter, de bieslook en de versgemalen peper. Snijd de eieren in stukken en serveer ze met de ham bij de aardappelen en asperges.