Asperges met beenham en gepocheerd ei

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 eieren
2 kilo witte asperges
200 gram beenham in lange repen
1 mespuntje gemalen nootmuskaat
50 gram boter

Zo maak je het klaar:

Bekleed 4 kleine kopjes of glaasjes met vershoudfolie. Breek er een ei boven en draai de folie dicht, zodat er een zakje ontstaat. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water, zout en nootmuskaat naar smaak. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het hete kookvocht rusten. Leg na 4 minuten de in folie verpakte eieren 6 minuten in het hete aspergevocht (dit kan terwijl de asperges erin liggen). Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en verwijder de vershoudfolie van de eieren. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op 4 borden. Schenk de boter over de asperges, verdeel de ham erover en serveer de gepocheerde eieren erbij. Lekker met aardappelpuree.