Bloemkoolschotel

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 aardappelen vastkokend, geschild en in blokjes
1 bloemkool in roosjes
½ liter melk
1 eetlepel currypasta of kerriepoeder
2 eetlepels zonnebloemolie
10 gram boter
1 mespuntje zout
250 gram champignons in plakjes

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelblokjes met de bloemkoolroosjes in de melk en de curry pasta op een matige hittebron gaar. Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin en knapperig. Bestrooi ze met een beetje zout. Schep de groenten en aardappels uit de melk zodra ze gaar zijn en verdeel ze over de borden. Schep de champignons er bovenop.

Serveersuggestie: Eet bij dit gerecht raita: yoghurt gemengd met geraspte komkommer, fijngehakte muntblaadjes of gedroogde munt en een snufje zout.