Bietjes met gehaktballetjes

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo aardappelen
3 eetlepels olie
12 kleine runder gehaktballetjes
3 uien
1 zakje hachee kruiden
500 gram bietjes
125 ml crème fraîche
75 gram rozijnen
500 ml water

Zo maak je het klaar:


Schil en was de aardappelen. Kook de aardappelen gaar.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes. Snipper de uien. Als de gehaktballetjes klaar zijn, haal ze uit de pan.
Fruit de uien in ± 5 minuten voeg de hacheekruiden toe en het water. Leg de gehaktballetjes hierin en stoof het geheel in ± 15 minuten gaar.
Snij de bietjes in plakken en dan in reepjes. Doe de reepjes in een pan met de crème fraîche en de rozijnen en verwarm het geheel a roerend.

Serveer de gehaktballetjes met de uien hacheejus en de aardappelen er bij.