Bloemkool met kerriesaus en tartaar

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 eetlepels olijfolie
700 gram krieltjes
1 bloemkool in kleine roosjes
4 rundertartaars
1 zakje kerriesaus
250 ml volle melk
1 blikje ananasstukjes

Zo maak je het klaar:

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Kook de bloemkool in 8 minuten beetgaar. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de tartaartjes in 8 minuten goudbruin en net gaar. Doe de sausmix met de melk in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Voeg de ananasstukjes toe en laat 1-2 minuten zachtjes doorkoken. Verdeel de krieltjes met de tartaartjes en bloemkool over 4 borden. Schep de kerriesaus over de bloemkool.