Chinese kool met gehaktballetjes

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 grote Chinese kool in brede repen
1 liter kokende vleesbouillon van 2 tabletten
300 gram half om half gehakt
50 gram cashewnoten
2 theelpels sambal
1 losgeklopt ei
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
3 eetlepels paneermeel
3 eetlepels zonnebloemolie
1 ui grof gesnipperd
300 gram rijst
2 eetlepels ketjap manis

Zo maak je het klaar:

Blancheer de koolrepen heel kot in de kokende bouillon en spoel ze dan onder koud water af. Bewaar de bouillon. Kneed ondertussen het gehakt met de noten,sambal, ei, zout en peper en indien nodig paneermeel door. Rol er kleine balletjes van. Verwarm 2 eetlepels olie en fruit de ui in ± 5 minuten lichtbruin.

Voeg de rijst toe en roer het even door. Giet de bouillon er bij dat de rijst ruim onderstaat en roer het geheel voorzichtig door elkaar.

Laat de rijst op een lage stand in ± 10 minuten met deksel op de pan gaarkoken en daarna uitstomen.

Verwarm de rest van de olie in een wok en bak de balletjes rondom bruin.

Neem ze uit de pan en roerbak de kool in het overgebleven bakvet ± 2 minuten. Schep de balletjes door de kool en breng het op smaak met wat ketjap.