Courgette gevuld met kaas

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 courgettes
2 eetlepels olie
1 fijngehakt uitje
100 gram roomkaas met kruiden
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
20 gram pijnboompitjes
8 plakjes spek

Zo maak je het klaar:

Snijd de courgettes in de lengte door en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees klein, Verwarm de olie en fruit de ui in ± 5 minuten goudbruin. Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak dit even mee.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Schep het courgette uimengsel in een schaaltje en meng dit met de roomkaas. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en verdeel de pijnboompitjes en plakjes spek erover. Let de courgettes naast elkaar in de ovenschaal en bak ze in ± 20 minuten bruin en gaar.