Champignonhapjes

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

50 gram ontbijtspekblokjes fijngesneden
1 sjalotje gesnipperd
12 kastanjechampignons schoongemaakt
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
8 plakjes bladerdeeg ontdooid
½ ei losgeklopt
25 gram jong belegen geraspte kaas
1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Voeg de sjalot toe en fruit nog 3 minuten mee in het bakvet. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg ze bij het spek- en uimengsel. Roerbak nog een minuutje mee op hoge stand. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de 8 deegplakjes en laat de randen vrij. Bestrijk die met een vochtige vinger of kwastje en vouw de plakjes dubbel tot een driehoek. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met ei en bestrooi met de kaas en kruiden. Bak de flapjes in ± 25 minuten bruin en knapperig.