Chili sin carne met avocado

4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden : 

3 eetlepels olijfolie
2 gesnipperde uien
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels gemalen komijn
1 rode paprika in blokjes gesneden
1 gele paprika in blokjes gesneden
1 groene paprika in blokjes gesneden
800 gram chilibonen in blik
1 avocado in blokjes gesneden
150 gram jong belegen kaas
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui in 3 minuten. Voeg de chilipoeder en de komijn toe en fruit het 2 minuten. Voeg de paprika en de chilibonen met vocht toe. Laat het geheel ± 10 minuten gaar.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe de chili in een ovenschaal en verdeel de avocado erover. Bestrooi het met de kaas en zet het 10 minuten in de oven.