Doperwten op Franse wijze

4 personen 

Benodigdheden: 

600     gram doperwten uit de peul
200     gram verse zilveruitjes
150     gram bacon
8   slablaadjes  
1   mespuntje zout  
1 scheutje olijfolie

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

Haal de doperwten uit de peul, was ze en laat ze vervolgens goed uitlekken zodat er bij geen water meer overblijft. Bewaar ze.

Snijd de bacon in kleine blokjes en bak ze met 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Pel vervolgens de zilveruitjes en voeg ze de bacon.

Schenk daarna in de pan waar de bacon en de zilveruitjes in gabakken zijn een halve liter water. Kok het geheel gedurende 15 minuten op een laag vuur en roer af en toe door.

Doe de doperwten en de slablaadjes in de pan en laat het geheel 5 minuten doorkoken tot de doperwten gaar zijn en voeg dan eventueel nog wat zout toe. Dien het warm op