Gebakken lof met appel en braadworst

4 personen

Benodigdheden:

6 struikjes witlof
4 zoetzure appelen
4 braadworstjes
2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
40 gram boter
1 eetlepel suiker
1 eetlepel citroensap

Zo maak je het klaar:

Maak de lof schoon en snijd deze in ringen van ± 3 cm breed. Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en verdeel deze in stukjes.

Bak de braadworstjes in de olie in ± 20 minuten gaar en rondom knapperig lichtbruin.

Smelt de boter in een koekenpan en bak de lof en de appelstukjes op een matig vuur gedurende een paar minuten. Strooi er suiker over en bak alles nog een op een wat hogere temperatuur gedurende een minuut. Schep het lof en de appel tijdens het bakken om. Ze mogen wel karameliseren maar niet aanbranden. Voeg tenslotte het citroensap toe en schep nogmaals om. Verdeel de worstjes over de borden en schep het lof appelmengsel ernaast. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gele of witte rijst.