Groenteflapjes met kaas

6 personen

Benodigdheden:

6 plakjes bladerdeeg
50 gram prei
50 gram rode paprika
100 gram courgettes
2 eetlepels bloem
1 dl tomatenketchup
1 eetlepel gedroogde oregano
75 gram jong belegen geraspte kaas

Zo maak je het klaar:

Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze zonder de stukjes folie ontdooien.

Prik in de deeglapjes met een vork regelmatig in. Snijd een stukje prei in smalle stukjes. Snipper het stukje rode paprika heel fijn.

Snijd het stukje courgette in smalle reepjes. Meng in een kom de groentemix met bloem, tomatenketchup, oregano en geraspte kaas.

Schep op elk plakje bladerdeeg een bolletje van het groentemengsel. Kwast het deeg rond het groentemengsel met behulp van een bakkwastje in met koud water. Vouw de deegplakjes over de vulling diagonaal dicht. Druk met de vingertoppen de deegrandjes goed op elkaar. Leg de gevulde deegflapjes op de bakplaat. Kwast de ovenkant in het midden met koud water. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de gevulde deeglapjes in ± 20 minuten goudbruin en gaar.