Groenteflapjes met kaas
6 personen Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze zonder de stukjes folie ontdooien. Prik in de deeglapjes met een vork regelmatig in. Snijd een stukje prei in smalle stukjes. Snipper het stukje rode paprika heel fijn. Snijd het stukje courgette in smalle reepjes. Meng in een kom de groentemix met bloem, tomatenketchup, oregano en geraspte kaas. Schep op elk plakje bladerdeeg een bolletje van het groentemengsel. Kwast het deeg rond het groentemengsel met behulp van een bakkwastje in met koud water. Vouw de deegplakjes over de vulling diagonaal dicht. Druk met de vingertoppen de deegrandjes goed op elkaar. Leg de gevulde deegflapjes op de bakplaat. Kwast de ovenkant in het midden met koud water. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de gevulde deeglapjes in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
|