Groentestoofpot met verse worst

Benodigdheden:

3 uien
2 winterwortelen
4 aardappelen
½ groene kool
100 gram spek in dobbelsteentjes
400 gram worst
2 dl pils
2 eetlepels mosterd
2 theelepels bouillonpoeder
2 theelepels tijm
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit. Snijd intussen de verse wordt in stukken van ± 4 cm. Pel de uien en snijd ze in partjes. Maak de wortels schoon en snijd deze in plakjes.

Schep de stukken worst door het spek en bak het ± 4 minuten rondom bruin. Snij de groene kool in grove repen. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Schep de uien, wortel, kool en aardappels door het vlees en bak ze al omscheppend ± 4 minuten mee.

Roer achtereenvolgens de mosterd, tijm, bouillonpoeder, en pils erdoor. Voeg het zout en peper naar smaak toe. Stoof de groenten met de deksel schuin op de pan in ± 10 minuten zachtjes gaar.