Groenteschotel (2)

4 personen

Benodigdheden:

1 theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel gedroogde rode chilipepers
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen amandelen
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels zonnebloemolie
300 gram tempé
3 eetlepels cashewnoten
1 stengel citroengras in stukjes gesneden en geplet
200 gram mini maïskolfjes
200 gram bloemkoolroosjes
200 gram sperziebonen of kouzeband
400 ml kokosmelk
1 eetlepel santenpoeder, aangelengd met water tot een papje

Zo maak je het klaar: 

Meng het korianderzaad, de chilipepers, kurkuma, amandelen, ui, knoflook in een keukenmachine tot een pasta. Verhit de olie in een zware pan en bak hierin de tempé en de cashewnoten tot ze bruin kleuren. Doe de specerijenmengsel, het citroengras en de laos erbij en bak alles 2 minuten. Voeg alle groente toe en schep het door het specerijenmengsel. Kokosmengsel erbij en zachtjes laten sudderen tot de groenten gaar zijn. verwijder het citroengras en de laos. Bind de saus met het kokosmelkpapje. Bestrooi de groenteschotel met sliertjes chilipeper, korianderblad en geroosterde pinda's. Serveer er rijst bij.