Groentequiche met pinda’s

4 personen

Benodigdheden:

6 plakjes bladerdeeg
150 gram gezouten pinda's
2 blikjes maïs
6 eieren
300 ml dikke Griekse yoghurt
½ zakje gemalen jonge Goudse kaas

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar om te ontdooien.

Hak de pindas grof. Laat de groente goed uitlekken in een vergiet. En meng dit met de helft van de pinda’s

Klop de eieren los samen met de yoghurt. Voeg naar smaak zout en peper toe. De helft van de kaas er door roeren.

Bedek een bakvorm met de plakjes bladerdeeg en druk de randjes goed tegen elkaar aan Met een vork gaatjes in het deeg prikken. Vul het met het groentemengsel, giet het eimengsel er overheen. Rest van de pinda’s en kaas er over strooien. Zet de quiche in het midden van de oven en laat deze in ± 45 minuten gaar en goud bruin worden.